Bramborovo-řecký salát

Netradiční spojení chutí 🙂

Ingredience

  • 500g brambor
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 nakrájená naložená sušená rajčata
  • 1 snítka máty
  • 1 červená cibule
  • 1 červená kapie
  • 1 bílá paprika
  • olivy dle chuti
  • pekanové oříšky

Postup

  1. Brambory můžeme připravit na dva způsoby. Omyjeme, a buď je uvaříme ve slupce, poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Nebo nakrájíme na plátky rovnou, obalíme v oleji a dáme do trouby péct. Oboje cca 20 minut.
  2. Na zálivku smícháme ocet, agáve a olivový olej. Přidáme sušená rajčata, pokrájenou mátu, a cibulku na proužky. Osolíme a opepříme.
  3. Papriku a kapii nakrájíme na kolečka, nasekáme oříšky.
  4. Naservírujeme na talíř tak, že položíme brambory, papriku a kapii, olivy, posypeme oříšky a zalijeme zálivkou.
Komentáře