Bylinkové pesto

Pesto jako dip, do těstovin a salátů,.. využití má hned několik 🙂

Ingredience

  • 100g kešu oříšků (ale dají se použít i piniové, pekanové apod.)
  • velká hrst bazalky
  • velká hrst petrželky
  • 10 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce vody
  • 2 lžíce lahůdkové droždí
  • 1 stroužek většího česneku
  • sůl

Postup

  1. Kešu oříšky buď namočíme předem na několik hodin, nebo zalijeme vroucí vodou a necháme 30 minut louhovat.
  2. Bazalku a petrželku omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme olej, vodu, lahůdkové droždí, česnek, osolíme.
  3. Oříšky scedíme a ještě propláchneme, přidáme také do mixéru.
  4. Mixujeme několik minut, až bude pesto hladké.
  5. Můžeme přidat olej, pokud chcete pesto více mastnější.
  6. Pokud chcete pesto výraznější, dejte bazalky více než petrželky.
Komentáře