Česneková pomazánka

Když jsem přešla na rostlinnou stravu, tak česneková pomazánka byla jedna z věcí, u které jsem si řekla, to mi bude chybět. Vyzkoušela jsem ji pak s rostlinným sýrem, ale nebyla to ono.

Pár let jsem ji neměla, ale pak jsem objevila, že někdo dělá pomazánky z kešu oříšků a někdo z tofu. Byla jsem k tomu trochu skeptická, ale nakonec jsem vyzkoušela variantu s tofu a určitě ne naposledy 🙂

Ingredience

  • 1 balíček bílého tofu
  • 5 stroužků česneku
  • 3 až 4 lžíce sojanézy

Postup

  1. Tofu nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Česnek také.
  3. Přidáme sojanézu. Pokud chceme pomazánku mazlavější, přidáme sojanézy více. Každý podle svého gusta 🙂
Komentáře