Cizrna na kari

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 menší cuketa
  • olivový olej
  • 1 plechovka cizrny
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • kousek nastrouhané zázvoru / nebo 1/2 lžíčky koření zázvoru
  • 200 ml kokosového mléka
  • rýže

Postup

  1. Pórek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu ještě na menší kousky, posolíme a necháme chvíli vypotit. Trochu pórku dáme stranou na ozdobu.
  2. Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme pórek, který necháme asi 5 minut smažit.
  3. Scedíme si a opláchneme cizrnu. Necháme okapat.
  4. K pórku přidáme cuketu a necháme dalších 5minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout. Kdo má rád grilovanou cuketu, klidně počkejte, než bude cuketa trochu nahnědlá.
  5. Přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření.
  6. Prolisujeme stroužky česneku a zázvor.
  7. Promícháme, a nakonec přidáme kokosové mléko. Já mám radši, když je omáčky trochu více, takže jsem přidala ještě 1/4 hrnečku vody.
  8. Na mírném plameni povaříme asi 10minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
  9. Podáváme s rýží a posypané čerstvým pórkem.
Komentáře