Cizrnová omeleta

Nemáte rádi sladkou snídani, pak mám pro Vás dobrý tip pro slanou.

Ingredience

Základ

  • 120 g cizrnové mouky
  • 4 lžičky lahůdkového droždí
  • špetka černé soli
  • špetka mleté kurkumy
  • špetka kmínu
  • 3/4 šálku vody

Ostatní

  • 2 lžičky oregána (tymiánu, bazalky, prostě podle chuti)
  • 1 lžička hořčice
  • 1/2 červená cibule
  • 1/2 malé brambory
  • hrst čerstvé pažitky
  • olivový olej
  • zelenina na ozdobení

Tip: Ostatní suroviny se dají měnit dle chuti. Žampióny, česnek, rajčátka apod.

Postup

  1. Nakrájíme si na kostičky cibulku a kousek brambory, kterou musíme nakrájet na velmi tenké plátky, aby se brambora propekla a nezůstala syrová.  Hodíme na pánev a na mírném plameni opečeme s olejem. (Pokud chceme, aby směs držela pohromadě, nedáme cibulku celou)
  2. Mezitím si smícháme cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi (lahůdkové droždí, sůl, kurkuma, kmín, oregáno). Promícháme, zalijeme vodou, přidáme lžičku hořčice a mícháme do konzistence připomínající těsto na palačinky.
  3. Když je cibulka s bramborem na pánvi dobře opečená, posypeme nakrájenou pažitkou a zalijeme směsí. Pokud můžeme přiklopíme pánev pokličkou. Necháme omeletu opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obrátíme a necelých 5 minut opékáme i z druhé strany. (Pokud jste zruční jako já, omeletu obraťte tak, že na pánev položte talíř a otočte, pak opatrně z talíře sesuňte zpátky do pánvičky.)

Tip : Černá sůl dodá omeletě vaječnou chuť, ale buďte opatrní, jelikož černá sůl je silnější, než klasická. Kurkuma je zase velmi aromatická, s ní buďte taky opatrní, omeletě dodá nažloutlou barvu, pokud nepodáváte omeletu „masožravci“, můžete ji i klidně vynechat.

Komentáře