Čočkovo-ředkvičkový salát

Mám ráda červenou čočku. Je naprosto ideální k různým salátům. Když jsem tvořila tento salát, věděla jsem, že použiji právě jen tuto čočku a ostatní byla jen souhra náhod, či mých chutí. Jak se říká, hlad je nejlepší kuchař a tak vznikl recept, který si vysloužil pochvalu nejen u mě 🙂

Ingredience

  • 1 šálek červené čočky
  • 10 ks ředkviček
  • 80 g sušených rajčat
  • 1 ks avokáda
  • 8 ks kyselých okurek
  • 1 ks červené papriky
  • 1/3 ledového salátu
  • 2 lžíce sojanézy
  • 1 lžíce oblíbené hořčice (moje je dijonská, nebo s křenem)
  • sůl a pepř
  • hrst semínek

Postup

  1. Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
  2. Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme o velké mísy.
  3. Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
  4. Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a hořčicí.
  5. Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.
Komentáře