Domácí snickers

Ingredience

Na karamel

  • cca 10 – 20 datlí (podle velikosti)
  • 1/4 hrnku mandlového mléka
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 3/4 hrnku slaných arašídů

Na nugát

  • 1/2 hrnku arašídového másla
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 4 lžíce javorového sirupu

+ 150 g hořké čokolády a trochu mandlového mléka

Postup

  1. Pro výrobu karamelu rozmixujeme datle, mandlové mléko a arašídové máslo, dokud nebude směs hladká.
  2. Dále přidáme slané arašídy a zamícháme lžící.
  3. Pro výrobu nugátu smícháme kokosovou mouku, sirup a arašídové máslo v malé misce.
  4. Do malé misky vložíme pečící papír a rozprostřeme karamelovou směs, poté nugátovou směs.
  5. Dáme do mrazáku, minimálně na 2 hodiny.
  6. Vyndáme z mrazáku a vyklopíme na prkénko.
  7. Rozřízneme na několik tyčinek.
  8. Připravíme si vodní lázeň (velký hrnec s vodou), nad něj si vložíme menší hrnec, kde rozpustíme čokoládu. Já přidala i trochu mléka, aby čokoláda byla jemnější a lépe se mi tyčinky v čokoládě obalovaly.
  9. Nakonec necháme ztuhnout. Pokud chceme ochutnat co nejdříve, zase šoupneme do mrazáku. 🙂

Inspirace a video návod zde: https://www.wearesovegan.com/snickers-bars/

Komentáře