Druhá varianta liščího Caesar salátu

Již jsem ceasar salát dělala. Byl s cizrnou a zálivkou z rostlinného jogurtu.

Dnes jsem udělala s tofu a zálivkou z hořčice a majonézy 🙂

Ingredience

  • 3 listy ledového salát
  • 5 listů červeného dubového salátu
  • 2 lžíce rostlinné majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • balíček uzeného tofu
  • 2 krajíce žitného chleba
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • olivový olej

Postup

  1. Nakrájíme si chleba na kostičky, pokapeme olivovým olejem a posypeme lahůdkovým droždím. Vše promícháme a dáme na plech na cca 5 minut do trouby.
  2. Nakrájíme si tofu na kostičky a hodíme na pánev s trochou oleje.
  3. V mističce si zamícháme mayo a hořčici.
  4. Salát nakrájíme nebo natrháme.
  5. Posypeme tofu, pokapeme připraveným dresingem, a nakonec přidáme opečené krutonky.
Komentáře