Grilovaný květák s kurkumou

Miluji obalovaný květák, ale kdo se s ním má stále dělat a přeci jen smažené nejsou úplně moje top jídla :o) Dále jsem nikdy neobjevila kouzlo kurkumy, ale zatím jsem asi nenarazila na jídlo, ve kterém by mě uchvátila, ale tady mi nevadí :o)

Ingredience

  • větší květák
  • bílá cibule
  • 4 až 6 stoužků česneku
  • olivový olej
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky římského mletého kmínu
  • 1/2 lžičky uzené papriky

Postup

  1. Květak nakrájíme/natrháme na různé velikosti. Mám totiž ráda pestrost od pečených, měkkých i lehce křupavých kousků.
  2. V mističce smícháme olivový olej a veškeré koření s česnekem nakrájeným na plátečky. Dala jsem cca 50ml, ale záleží na velikosti květáku.
  3. Nakrájíme cibulku na menší měsíčky.
  4. Předehřejeme troubu na 220°C. Mezitím rozložíme květák a cibulku na plech, na pečící papír. Vše zalijeme olejovou směsí.
  5. Pečeme 15 minut, poté otočíme a znovu vše hezky promícháme a pečeme další 10 až 15 minut.
Komentáře