ads.txt

Hlívový gyros

O tento recept jsem se opravdu musela podělit. Hlívu si ráda přes léto griluji a jinak peču v troubě. Pořád se chystám i na hlívový guláš, ale když jsem viděla tento recept, musela jsem vyzkoušet. Inspirovala jsem se zde.

Ingredience

  • 500 g hlívy
  • 2 tortily
  • 3 lžíce gyros koření
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 salátové okurky
  • 2 rajčata (nebo několik cherry rajčat)
  • 1/2 avokáda
  • jarní cibulka
  • zálivka (já udělala tzatziki)

Postup

  1. Hlívu si umyjeme, odkrojíme z ní stopky a nakrájíme na plátky. Nejlepší je nakrájet na rovnoměrné, ale já mám radši mix. velikostí.
  2. Připravíme si rozpálenou pánev, rozprostřeme hlívu a zatížíme ji další pánví, nebo hrncem. Hlívá poté pustí přebytečnou vodu a tím pádem poté bude více křupavá.
  3. Po pár minutách vodu odlejeme, promícháme a ještě na chvíli zatížíme.
  4. Mezi tím si smícháme koření a olej.
  5. Odendáme zatěžující pánev, nalijeme na hlívu koření a důkladně promícháme. Smažíme několik minut, dokud není hlívá na okrajích hezky křupavá.
  6. Pak už jen zbývá nakrájet zeleninu, naservírovat na tortilu, nasypat gyros hlívu, pokapat zálivkou a dozdobit jarní cibulkou.
Komentáře