Jablečná přesnídávka, limonáda, nebo šťáva

Taky Vás rozčiluje, když vidíte pít malé děti coca colu, nebo jiný přeslazený nápoj? Dobře, jednou za čas, se to snese, ale mít to jako jediný zdroj „vody“? Z toho se mi kroutí prsty u nohou. Pak doporučuji hodit pár jablek do hrnce s vodou 🙂

Ingredience

  • 4 a 5 jablek
  • voda
  • cca lžíce jakéhokoliv sirupu (javorový, agáve, datlový, čekankový.. )

Postup

  1. Jablka omyjeme,  odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky, i se slupkou. Hodíme do hrnce a přidáme cca litr a půl vody. Zapneme sporák a necháme vařit asi 45 minut. Jablka se téměř rozvaří a skoro všechna voda vypaří.
  2. Vypneme a necháme vychladnout.
  3. Poté vezmeme tyčový mixér a rozmixujeme. Ochutnáme a pokud byla jablka dost sladká, můžeme sirup i vynechat.
  4. Čtvrtku dáme do mističky a přesnídávka je hotová.
  5. Zbytek dáme znovu na sporák, přidáme lirt vody, lžíci sirupu a na mírném plameni ještě cca 5 minut vaříme, aby se voda, sirup a jablka promíchala.
  6. Vypneme sporák a zase necháme trochu vychladnout. Pak už jen přecedíme, nejlépe přes plátno, pokud někomu nevadí malé kousíčky stačí jen přes sedník. Vodu dáme do sklenice, zbytek jablečné kaše sníme.
  7. Vzniklou limonádu můžeme pít neředěnou, nebo využívat jako šťávu s vodou, plátkem citrónu, nebo pomeranče.
Komentáře