Jedna z liščích verzí Caesar salátu

Na rostlinné stravě je fajn, že mohu oblíbený recept vzít a vyzkoušet různé varianty. A Caesar salát je jedním z nich. Můžeme ho udělat s cizrnou, tofu či jinou rostlinnou složkou, a to platí i se zálivkou. Dnešní recept je varianta cizrny a sójového jogurtu, trošku pálivá. A je skvělý, že mi recept zabral asi 15 minut. Není to skvělé? 🙂

Ingredience

  • 3 listy ledového salát
  • 3 listy římského salátu
  • 2 lžíce bílého sójového jogurtu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • plechovka cizrny
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 2 krajíce tmavého tousťáku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej

Postup

  1. Nakrájíme si tousťák na kostičky, pokapeme olivovým olejem a posypeme lahůdkovým droždím. Vše promícháme a dáme na plech na cca 5 minut do trouby.
  2. Opláchneme si cizrnu a hodíme na pánev s trochou oleje, posypeme grilovacím koření a pálivou paprikou.
  3. V mističce si zamícháme jogurt a hořčici.
  4. Salát nakrájíme nebo natrháme.
  5. Posypeme cizrnou, semínky (ty také můžeme opražit na suché pánvičce). Pokapeme připraveným dresingem z bílého jogurtu, a nakonec přidáme opečené krutonky.
Komentáře