Kakaovo – pomerančový krém


Raw dortík čokoládového vzhledu, ale s lehkou pomerančovou chutí. Naprosto mě to spojení chutí odrovnalo. Bohužel ale množství ingediencí z něho dělá trochu luxusnější mlsání.

Ingredience

Korpus

  • 160 g mandlí (namočených přes noc)
  • 100 g až 120 g datlí
  • 18 g kakaa

Krém

  • 250 ml kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 200 ml čerstvé vymačkané pomerančové šťávy
  • 180 ml agáve sirupu
  • 35 g kakaa
  • 300 g až 350 g nesolených kešu oříšků (namočených přes noc)
  • špetka soli

+ kokosový olej na vymazání formy a pomeranč s hoblinky veganské čokolády na ozdobení

Postup

  1. Před přípravou korpusu vymažeme formu kokosovým olejem.
  2. Do kuchyňského robotu, nebo mixéru vložíme mandle, datle, kakao a mixujeme pár minut.
  3. Z těsta musí vzniknout soudržná hmota, pokud nedrží, musíme přidat více datlí.
  4. Pokud je těsto ideální, vtlačíme ho na dno formy.
  5. Všechny suroviny na krém vložíme do robotu v uvedením pořadí. Mixujeme několik minut, dokud nevznikne bohatý krém.
  6. Ten vlijeme do formy, formou poklepeme o kuchyňkou linku, aby se krém hezky roztekl do všech stran, a pak můžeme vložit na několik hodin do mrazáku. Nejlépe přes noc.
  7. Než budeme servírovat, vyndáme z mrazáku, necháme asi 30 minut v ledničce rozmrznout, abychom mohli ostrým nožem nakrájet.
  8. Ozdobíme dle fantazie, ale než se na krém vrhneme, necháme ho ještě rozmrznout, abychom si vychutnali výbornou chuť, ne čokoládovou zmrzlinu 🙂

Komentáře