„KFC“ tofu

Jak si získat ty masožravé příbuzné, partnery či kamarády? Zkuste „KFC“ tofu 🙂

Ingredience

  • 2 balení tofu natural
  • olej na smažení

Na naložení potřebujeme:

  • sklenice nakládaných okurek
  • sojový jogurt
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce oregána

Na obalení potřebujeme:

  • 200 g bezlepkové mouky
  • 100 g kukuřičné mouky
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce tymiána
  • 2 lžíce oregána
  • 1 lžíce kajenského pepře
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 1 lžíce soli
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 2 – 3 lžíce drceného lněného semínka

Postup

  1. Tento recpet je potřeba dělat pár hodin dopředu. Přecedíme okurky a lak z nich nalijeme do misky. K laku přidáme sojový jogurt, sušený česnek, sladkou papriku, oregáno. Vše zamícháme a dáme stranou. Nakrájíme si tofu na plátky a ty na trojúhelníčky. Naskládme do sklenice od okurek. Zalijeme připravenou směsí, zavřeme a necháme minimálně na 4 hodiny uležet v lednici. Pokud si uděláte večer a necháte přes noc, vůbec nevadí.
  2. Když máme pořádně uležené, připravíme si směs na obalování. Smícháme všechny suroviny, kromě lněného semínka. Vyndáme sklenici s tofu, vylejeme do misky. Do tekuté směsi přidáme asi dvě až tři lžíce drceného lněného semínka a dvě lžíce směsi ještě přidáme do mouky. Zamícháme a už můžeme obalovat. Nejdříve tekutá část, pak mouka, ještě jednou tekutá část a znovu do mouky.
  3. Nakonec si rozpálíme olej buď ve friťáku, nebo nalijeme olej do hrnce tak, aby nám poté tofu v oleji plavalo.
  4. Smažíme do zlatova a pak už jen necháme odkapat olej a můžeme vychutnávat.

Tip: Koření se dá měnit, takže můžete mít pokaždé jinou chuť 🙂

 

Komentáře