Krtkův dort

Krtkův dort jsem měla jednou v životě, když jsem byla malá a zrovna frčel. Jenže mamča se u něj navztekala, údajně se ji nepovedl a odmítla ho znovu udělat. Pamatuji si, že nám chutnal, ale jak chutnal, už si nevybavuji. A od té doby jsem si na něj ani nevzpomněla. Ale tahle varianta od Marušky nemá chybu. Určitě vyzkoušejte 🙂

Ingredience

Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 30 g kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 50 ml oleje
  • 270 ml rýžového mléka

Krém

  • 1 plechovka kokosového mléka (z mrazáku)
  • 80 g čokolády
+ Banány

Postup

  1. Smícháme si veškeré suché suroviny, poté zalijeme olejem a mlékem.
  2. Předehřejeme troubu na 180°C.
  3. Boky formy vymažeme olejem (olivovým, kokosovým) a vysypeme moukou, na dno formy dáme pečící papír.
  4. Pečeme cca 20 až 30 minut (kontrolujeme párátkem, pokud se již těsto nelepí, můžeme vyndat).
  5. Mezitím si připravíme krém z kokosového mléka. Je nutné, aby byla část tuhá (pokud máme trochu i tekuté části nevadí, alespoň se lépe promíchá.
  6. Nastrouháme čokoládu a smícháme s kokosovým mlékem.
  7. Banány si nakrájíme podélně.
  8. Vydlabeme prostředek v korpusu tak, aby nám zůstalo dno (alespoň centimetr)
  9. Položíme banány, potřeme krémem a posypeme drobenkou, co nám zbyla z vydlabaného korpusu.
  10. Nakonec šoupneme do ledničky, nebo mrazáku, když chceme ochutnat co nejdříve 🙂

 

Za recept děkuji Marušce.

Komentáře