Květák „na sladko“

Nebojte, není extra na sladko, ale marináda obsahuje agáve sirup 🙂

Ingredience

  • 3/4 ks květáku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks jarní cibulky
  • balíček proteinové šťavnaté medailonky (koupila jsem na rohliku, ale můžete použít tofu apod.)
  • 1 stoužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 lžíce agáve sirupu
  • sůl a pepř, případně i chilli
  • solamyl neno lépe hrašku

Postup

  1. Květák propláchneme a rozdělíme na menší porce – růžičky.
  2. Dáme do hrnce a vaříme cca 10 minut, aby nám změkl.
  3. Mezitím si připravíme marinádu. Smícháme olej, tamari, worcestrovou omáčku, česnek a agáve. Osolíme a opepříme.
  4. Oloupeme cibulku a nakrájíme na nudličky.
  5. Až je květák měkčí, vyndáme z vody a přidáme do mísy s marinádou. Důkladně promícháme.
  6. Pokud máme čas, necháme marinovat několik hodin.
  7. Já čas neměla, takže jsem hodila na pánev cibulku s trochou oleje, a po chvíli přidala květák i s marinádou, přidáme lžící hrašky, důkladně promícháme .
  8. Mícháme cca 10 minut, ale můžeme určitě i déle, více dozlatova (jenže já měla hrozný hlad 😀 )
  9. Přidáme nakrájené medailonky a vaříme ještě pár minut, než se medailonky prohřejí.
  10. Podáváme zdobené jarní cibulkou.
Komentáře