Líné ratatouille

Pokud se Vám nechce dělat úplně tradiční ratatouille, takto tenhle recept je pro Vás jak dělaný.

Chuťově je stejně skvělý a nezabare moc práce 🙂

Ingredience

  • 1 ks lilku
  • 1 ks žluté cukety
  • 1 ks zelené cukety
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule (může být i červená)
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce sušeného oregáno (může být i více dle chuti)
  • 1 lžíce sušeného tymiánu (může být i více dle chuti)
  • čerstvé oregáno a bazalka
  • olej/rostlinné máslo

Postup

  1. Vezmeme si papriky, omyjeme, odstraníme zrníčka. Jednu půlku z paprik nakrájíme a dáme do mixéru, druhou polovinu dáme zatím stranou.
  2. K paprikám přidáme dvě omytá rajčata, stroužky česneku a rozmixujeme.
  3. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a přendáme do větší pánve.
  4. Teď je čas nakrájet zbytek. Rajčata, lilek, cukety a zbytek paprik.
  5. Zapneme sporák a do pánve s cibulkou přidáme olej, nebo máslo a necháme chvilku smažit.
  6. Poté přidáme veškerou zeleninu, zalijeme rozmixovanou zeleninou.
  7. Osolíme a opepříme.
  8. Necháme asi 10 minut vařit pod pokličkou. Cukety pustí vodu, tak není úplně potřeba podlévat.
  9. Cca po 10 minutách promícháme a přidáme koření, oregáno a tymián a necháme dalších 10 minut vařit. (V tomto momentě doporučuji přidat ještě lžíci másla, ale není potřeba)
  10. A teď už záleží jak moc chcete mít zeleninu rozvařenou. Můžete nechat ještě dalších 10 minut, než se odpaří voda, nebo podávat se šťávičkou.
  11. Na závěr je dobré směs dozdobit čerstvým oregánem a bazalkou, dodá to mnohem větší šmak 😉

Výborné s rýží, ale i s domácími pečenými brambory 🙂

Komentáře