Lívance s arašídovou náplní

Ingredience

  • 1 hrnek hladké bezlepkové mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • kypřící prášek (  půl pytlíčku)
  • špetka soli
  • 1 hrnek rostlinného nápoje
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička kokosového oleje
  • kokos na ozdobení

Arašídová náplň

  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • 1/4 hrníčku rostlinného nápoje

Jahodový přeliv

  • 1 konzerva jahod
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce datlového sirupu

Postup

  1. Smícháme suché suroviny, poté ke směsi přidáme olej a rostlinny nápoj a důkladně promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Necháme chvilku odpočinout.
  2. Pánev s rovným dnem pomažeme kokosovým oleje, rozpálíme na středním plameni a naběračkou nabereme směs. Po chviličce až se objeví bublinky lívanec podebereme, otočíme a opékáme z druhé strany.
  3. Arašídovou náplň si připravíme, když těsto odpočívá, smícháním veškerých surovin.
  4. Když se nám dodělávají poslední lívance, tak v malé pánvičce či hrnci povaříme konzervu jahod. Buď s trochou šťávy z konzervy, nebo podlijeme vodou. Přidáme datlový sirup a chvilku vaříme.
  5. Nakonec vrstvíme lívance arašídovou náplní a zalijeme jahodovým přelivem. Posypeme kokosem.
Komentáře