Mazací sýr z mandlí

Další inspirace na sýr, tentokrát z mých oblíbených mandlí 🙂

Ingredience

  • 1 balíček mandlí (které namočíme na 5 hodin do vody)
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1/2 šálku vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Všechny ingredience rozmixujeme do hladka.
  2. Připravíme si misku, plátno nebo buničinu a sítko. Já nic z toho nemám, tak používám čistou utěrku 🙂
  3. Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Utěrku zagumičkujeme a dáme na 12 hodin do ledničky odkapávat (nejlépe přes noc), aby odkapala přebytečná voda.
  4. Po 12 hodinách si předehřejeme na 180°C troubu a buď vyjmeme z utěrky a přesuneme do pečící formičky, nebo překlopíme na plech tak, aby kulatý hladký okraj byl nahoru.
  5. Pečeme asi 40 minut, dokud nemá sýr zlatavou barvu a na vrchu kůrku.

Inspirovala jsem se zde: http://www.veggiefish.cz/2014/11/vegansky-mandovy-syr.html

 

Komentáře