Nejlepší lilek

Aby tu nebyla jen samá cuketa, tak dnes doporučuji tento úžasný lilek 🙂

Ingredience

  • 1 velký lilek nebo 2 menší
  • 3 polévkové lžíce oleje, nejlépe sezamového + olivový na plech
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky Tamari
  • 2 lžičky misa pasty
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • šťáva z citrónu
  • 1 lžička jablečného octa (ale není potřeba)
  • sezam na ozdobení

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 200°C.
  2. Lilky nakrájíme na proužky a rozložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a necháme péct 15 -20 minut tak, aby změkly, ale ještě nebyly hotové.
  3. Mezitím smícháme zbývající suroviny (bez sezamu) a nalijeme na již předpečené lilky. Zamícháme důkladně a necháme ještě 10-15 minut péct. Během pečení občasně promícháme, aby byly lilky důkladně obalené v sosu.
  4. Pak už servírujeme s posypaným sezamem. Věřím, že si je zamilujete, jako já :o)
Komentáře