Ovocně pudingový dort

Ovocný dort mi taky dělávala maminka. Takže jak víte, co dělala maminka v dětství, nutně potřebuju teď v dospělosti v rostlinné variantě.

Ingredience

Na korpus

  • 3/4 hrnku cukru
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 zralý dobře rozmačkaný banán
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku kokosového nebo sójového mléka

Na puding

  • 1 pytlíček vanilkového pudingu
  • 500 ml sójového mléka

Na želé

  • 4 g agaru
  • 400 ml vody

+ ovoce na ozdobu

Postup

  1. Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmačkaný zralý banán, olej a sójové mléko a pořádně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou nebo strouhaným kokosem vysypané dortové formy. Tu pak dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180°C.
  3. Po 20 minutách si připravíme pudinkovou vrstvu. Tu vytvoříme jednoduše tak, že připravíme vanilkový pudink dle návodu spolu s půl litrem sójového mléka. Vzniklým pudinkem pak korpus (který je stále v dortové formě) zalijeme.
  4. Po vychladnutí pudinku dáme na vrch dortu ovoce dle chuti.
  5. Na konec podle návodu na pytlíčku si připravíme želé z agar-agaru, kterým ovoce pomalu přelijeme. 
Komentáře