Jahodový raw dort

Ingredience

Krusta

  • kešu ořechy 1 hrnek
  • mandle 1 hrnek
  • čerstvé datle 1/2 hrnku
  • voda 3 lžíce

Krém

  • kešu ořechy 1 hrnek
  • kokosový olej 1 hrnek
  • jahody 2 hrnky
  • agáve sirup 1/2 hrnku
  • vanilka 1 lžička

Na ozdobu

  • čerstvé jahody na ozdobení

Postup

1.
Rozmixujeme nejprve ořechy na mouku, poté přidáme datle a spojíme s ořechy. Nalijeme na směs 3 lžíce vody a mixujeme, až se těsto slepí. Poté natlačíme směs do formy.

2.

V mixéru zpracujeme ořechy kešu, jahody, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujeme v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidáme až nakonec. Znovu mixujeme, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu.

3.
Dort ozdobíme čerstvými jahodami.

Komentáře