Palačinky s jahodovým a borůvkovým jogurtem

Palačinky jsem si ve 30-ti udělala poprvé a rovnou dva dny po sobě. Tentokrát ale nasladko.

Jenže nikdy jsem nebyla na marmelády, nuttelu v létě, kdy člověk pořád hubne do plavek si dovolit nemůžu 😀 a burákovému máslu jsem nikdy nepřišla na chuť tak, abych jím pomazala palačinky. Takže co teď?

V ledničce se mi pár dní válel velký bílý sójový jogurt a ovoce. Plán byl jasný, zapnout mixér 🙂

Ingredience

Na palačinky

  • 600 ml sójové neslazeného mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • kokosový olej

Náplň

  • 1 velký bílý sójový jogurt
  • 20 ks jahod
  • 80 g borůvek
  • 2 lžíce agáve sirupu

ovoce na ozdobu

Postup

  1. Nejdříve si uděláme palačinky. Smícháme veškeré suroviny a metličkou si vyšleháme tekutou směs.
  2. Poté rozehřejeme nepřilnavou pánev a před každou palačinkou použijeme trochu kokosové oleje, cca půl lžičky.
  3. Nalijeme naběračkou těsto na pánev a osmahneme z každé strany cca minutku.
  4. Na náplň si rozdělíme jogurt na půlku. Nejdříve rozmixujeme jahody a sirup, poté zamícháme do jogurtu. Poté rozmixujeme borůvky a sirup a zamícháme do druhé půlky jogurtu.
  5. Pak už jen naneseme na celou plochu palačinky, přehneme na půl a opakujeme.
  6. Ozdobíme ovocem a můžeme ještě znovu pokapat sirupem 🙂
Komentáře