Pečený česnekový kešu sýr s kousky sušených rajčat

Konečně jsem se odhodlala a vyzkoušela jsem svůj první oříškový sýr. Brzo vyzkouším další, protože nemá chybu!!

Ingredience

  • 2 šálky kešu oříšků (namočených na 5 hodin ve vodě)
  • 1/2 šálku sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1/2 šálku vody

Postup

  1. Kešu oříšky rozmixujeme společně s vodou na hladký krém. Pokud máte výkonný mixér, rozmixujete i bez vody.
  2. Připravíme si misku, čistou utěrku a sítko. Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Cca 30 minut necháme odkapávat, sýr se tak zbaví veškeré přebytečné vody.
  3. Bochánek vyndáme z tkaniny, přesuneme jej do misky, smícháme s prolisovaným česnekem a rajčaty.
  4. Krém přendáme do pečící formy a dáme do lednice na 12 hodin odpočinout.
  5. Pečeme cca 40 minut na 200°C, dokud nemá sýr zlatavou barvu a tenkou kůrku.

Tip: Krémový hmota se dá využít i jako pomazánka 🙂

 

Komentáře