Plněná rajčata červenou čočkou

Plněná rajčata jsou skvělý předkrm, příloha ale i lehká večeře. A skvělé na nápadu je, že se dají plnit na různé způsoby. První varianta je s červenou čočkou a rýží 🙂

Ingredience

  • 30 g červené čočky
  • 30 g rýže
  • 5 rajčat
  • 2 lžíce rostliného másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
  3. Čočku a rýži propláchneme a dáma společně do malého hrnce, zalijeme 120 ml vody a vaříme cca 10 minut. Poté dáme stranou a pod pokličkou necháme dojít.
  4. Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme vnitřek vydlabaných rajčat, osolíme a opepříme a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
  5. Pokud nám zbyla u čočky a rýže voda, přecedíme a přidáme do pánve. Promícháme a vypneme plamen.
  6. Směs naplníme rajčaty, přikryjeme hlavičkou a dáme na 6 minut do trouby při teplotě 180°C.
Komentáře