ads.txt

Polévka Gazpacho

Znáte seriál Červený trpaslík? Já ho mám velice ráda, proto jsem musela vyzkoušet proslulou polévku Gazpacho. Pokud seriál neznáte, doporučuji si pustit, abyste věděli, že polévka Gazpacho se podává studená 🙂

Ingredience

  • 3 až 4 ks rajčat, nebo plechovka krájených rajčat
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks bílé (nebo jakékoliv) papriky
  • 1/2 ks menší červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • sůl a pepř

+ krutonky, jarní cibulka a olivový olej na pokapání

Postup

  1. Na tuto polévku snad ani není potřeba psát složitý postup.
  2. Jednoduše všechno omyjete, oloupete, nakrájíte na kousky a společně s kořením, olejem a octem hodíte do mixéru.
  3. Mixujete do hladka a podáváte zdobené krutonky a jarní cibulkou. (Tentokrát jsem dělala z žitného chleba a opekla jsem jen na kontaktním grilu)

Pokud máte problém s cibulí, je možno vynechat, nebo dát opravdu jen malé množství, jinak je v polévce docela cítit.

Komentáře