Quinoa salát s čočkou, arašídy a meruňkami

Úžasně rychlý a snadný pokrm, který je naprosto dokonalý po jakýmkoliv cvičením, ale i jako letní oběd. V poslední době obejvuji spojitost různých chutí. Meruňky dodávají sladkou chuť, okurka naopak čerstvost a závěrem arašídy jsou zase zárukou křupavosti.

Ingredience

  • 200 g quinoa
  • 1 ks okurky
  • 50 g sušených rajčat
  • 1 ks červené kapie
  • 10 ks sušených meruňek
  • 80 g arašídů
  • 1 hrst římského salátu
  • 1 konzerva čočky

na zálivku

  • 1 lžíce oleje (můžeme použít ze sušených rajčat)
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžíce citrónové/limetkové šťávy
  • pepř

Postup

  1. Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
  2. Propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
  3. Mezitím nakrájíme nadrobno okurku, sušená rajčátka, papriku, meruňky a salát.
  4. Vymačkáme šťávu z citrónu. Promícháme s olejem a tamari a podle chuti opepříme.
  5. Vychladlou quinou promícháme s nakrájenou zeleninou, meruňkami (ale necháme si jich pár na ozdobení) a zálivkou.
  6. Nakonec přimícháme opláchnout čočku a posypeme arašídy a zbytkem meruněk.
Komentáře