Quionovo-čočkový salát vol. 2

Jsem velký jedlík, ale přes léto, když se teplota šplhá k třicítkám, tak mě chuť opouští. Ale dobrým salátem nikdy nepohrdnu 🙂 Proto tu mám samostatnou sekci na saláty, protože je miluji 🙂

Ingredience

  • plechovka čočky
  • 200 g quiony
  • 1 až 2 lžičky koření gyros
  • 6 listů ledového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks avokáda
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • arašídy

Postup

  1. Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
  2. Mezitím nakrájíme salát a avokádo a vložíme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
  3. Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
  4. Když se nám cibulka začne hezky grilovat, přidáme propláchnutou čočku a po chvíli i quinou. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme koření a mícháme pár minut.
  5. Vše vmícháme k salátu.
  6. Ve stejné pánvičce ještě opražíme nasekané arašídy a dozdobíme jimi salát.
Komentáře