Rajčata s červenou čočkou na másle

Jelikož máme těch rajčat opravdu mnoho a náplň plněných rajčat prostě neměla chybu, řekla jsem si, že směs by byla skvělá i samostatná 🙂

Celou dobu, co jsem na rostlinné stravě, jsem vše dělala na oleji. Ale před nedávnem jsem měla chuť na chleba máslem a pažitkou, takže jsem si koupila Floru. Jenže nedělají úplně malé balení, takže jsem vyzkoušela jako základ k cibuli dát právě tohle máslo. A byla jsem překvapena, jakou skvělou příchuť to vytvořilo.

Ingredience

  • 150 g červené čočky
  • 150 g rýže
  • 6 rajčat
  • 3 lžíce rostliného másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oregána
  • sůl a pepř
  • špetka chilli (nemusí být)

Postup

  1. Začneme tím, že dáme vařit čočku ve množství 300ml vody, cca 10 minut.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. Rajčata omyjeme a také nakrájíme najemno.
  4. V tomto momentě dáme vařit rýži také ve množství cca 300ml vody.
  5. Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přidáme oregáno, podlijeme 100ml vody a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
  6. Scedíme čočku, propláchneme a zatím necháme stranou.
  7. Po cca deseti minutách by už měla rajačtová směs být měkká a voda lehce vyvařená. Teď je čas přidat čočku. Necháme ještě pár minut vařit. Kdo nechce mít směs moc vodnatou, přidá solamyl, ale není to potřeba.
  8. Scedíme rýži a můžeme podávat.

Můžeme podávat s bulgurem, kuskusem či jinou oblíbenou obilovinou 🙂

Komentáře