Rajčatovo-cizrnové kari

Taky to máte občas tak, že nakoupíte nějakou surovinu ve množství, které se nedá normálně zpracovat? Já to přehnala s rajčaty a kokosovým mlékem 🙂

Ingredience

  • 1 konzerva cizrny
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 12 ks cherry rajčat
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička indického kari
  • 1 lžička klasického kari
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek čerstvého)
  • bazalka
  • sůl a pepř
  • rýže

Postup

  1. Cibulku nakrájíme na kostičky a rajčátka na menší kousky.
  2. Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
  3. Scedíme si a opláchneme cizrnu. Necháme okapat.
  4. K cibulce přidáme rajčátka a necháme dalších 5minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout.
  5. Poté přidáme kokosové mléko, koření, osolíme a opepříme.
  6. Prolisujeme stroužky česneku a zázvor.
  7. Přidáme cizrnu.
  8. Na mírném plameni povaříme pár minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
  9. Podáváme s rýží, ozdobené čerstvými cherry rajčátky a bazalkou.

Pokud chcete mít omáčku hustší, tak zahustíme jíškou, nebo solamylem.

Komentáře