Rajčatový kuskus s olivami

Mám ráda jídla, která jsou rychlá a dají se jíst teplé, ale i studené 🙂

Ingredience

  • 1/2 hrnečku kuskusu
  • 1/2 hrnečku červené čočky
  • 1 balíček cherry rajčátek
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregána
  • 2 ks mrkve
  • 6 až 8 ks ředkviček
  • 1 balíček oliv
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • slunečnicová semínka

Postup

  1. Opláchneme čočku a dáme vařit dle návodu.
  2. Ve stejný čas oloupeme mrkev a též povaříme, aby trochu změkla. (Vařit ale nemusíme, může být i syrová.)
  3. Nakrájíme cibulku, česnek a rajčátka nadrobno.
  4. Hodíme na pánev s olejem a trochu restujeme. Až se nám cibulka trochu opeče, podlijeme vodou, přidáme oregáno, osolíme a opepříme a necháme 10 až 15 minut dusit, dokud nám nevznikne rajčatová „omáčka“.
  5. Mezitím si uvaříme kuskus. Vysypeme jej do misky a dáme vařit vodu z konvice. Poté kuskus vroucí vodou zalijeme, asi centimetr nad kuskusem.
  6. Mrkev i čočka už jsou uvařené. Čočku znovu propláchneme a dáme stranou.
  7. Nakrájíme mrkev, olivy a ředkvičky.
  8. Přimícháme k rajčatům, poté přidáme i čočku, a nakonec i kuskus.
  9. Podáváme s opraženými slunečnicovými semínky.
Komentáře