Recept alá co dům dal

Znáte to, když přijdete domů, otevřete ledničku a dostanete na něco chuť.. Já dnes chuť na špenát.. Ale co k tomu? Bramborové knedlíky dělat fakt nebudu, ale domácí škubánkové placičky jak od babičky, to by šlo. Co dál? Tofu, obalit a namáčet do špenátu? Ideál, jdeme na to 🙂

Ingredience

  • 100 g  špenátu
  • stroužek česneku
  • 6 větších brambor
  • polohrubá mouka (klasická nebo kukuřičná)
  • sůl a pepř
  • tofu natural
  • rýžová smetana
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžičky tamari
  • kukuřičná strouhanka
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička oregána
  • olej

Postup

  1. Nakrájíme si tofu na větší proužky. Do misky nalijeme rýžovou smetanu, do které zamícháme hořčici a tamari. Poté vložíme tofu a necháme chvíli marinovat.
  2. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Necháme vařit, nejlépe rozvařit.
  3. Když se tofu marinuje a brambory vaří, rozmixujeme si špenát s česnekem a asi deckou vody (osolíme i opepříme).
  4. Až budou brambory uvařené, scedíme a zasypeme moukou a trochou soli.
  5. Brambory chladnou a tak začneme obalovat tofu. V další misce si smícháme mouku, sušený česnek a oregáno a do další misky si připravíme kukuřičnou strouhanku.
  6. Poté už jen vyndáváme tofu z marinády a obalíme v mouce, zase do marinády a nakonec do strouhanky. (Marinádu si můžeme ještě trochu naředit vodou)
  7. Obalené kousky můžeme smažit v oleji, nebo potřeme olejem a šoupneme do trouby.
  8. Nakonec už jen rozmačkámé brambory z kterých uděláme placičky a osmahneme a pánvičce, ale pozor bez oleje, aby se nám placičky nerozpadly!
  9. Placičky osmažené, tofu pečené, špenát prohřejeme a můžeme baštit.

 

 

Komentáře