Salát s kešu zálivkou a mrkvovou slaninou

Ingredience

na mrkev

  • 1 velká mrkev
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička olivového oleje

na zálivku

  • 1/2 šálků kešu
  • 1 lžička hořčice
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 česnek
  • 1/2 šálku vody nebo sójového mléka

na zbytek receptu

  • konzerva cizrny
  • 2 druhy salátu
  • sůl pepř
  • olivový olej
  • sušený česnek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C a rozprostřeme na plech pečící papír.
  2. Pro změkčení kešu zalijeme horkou vodou. A zatím je dáme stranou.

  3. Mrkvovou slaninu si připravíme tak, že mrkev oloupeme a pak ji jemně rozřezáme na tenké plátky. Přendáme do malé mísy, přidáme javorový sirup, olivový oleje, sójovou omáčku, špetku pepře a zamícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.

  4. Opláchneme a vysušíme cizrnu. Pak ji přeneseme na plech, pokapeme olivovým olejem a sušeným česnekem. Důkladně promícháme a pečeme v předehřáté troubě po dobu 15 minut.

  5. Mezitím si připravíme salát. Opláchneme a vysušíme. Poté nakrájíme listy na kousky.

  6. K přípravě zálivky vysušíme kešu a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, hořčici, pepř a sójové mléko/vodu. Směs mixujeme do hladka. Nalijeme na salát a důkladně promícháme.

  7. Po 15 minutách vyndáme plech, promícháme cizrnu a na přidáme na plech marinovanou mrkev. Vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších 15 minut.

  8. Pak už jen vše vyndáme a zamícháme do salátu 🙂

Recept mi byl inspirací ze stránek So vegan 🙂

Komentáře