ads.txt

Smažák

Je zvláštní, že jsem nikdy obalovaný sýr nevyhledávala, ale když jsem objevila nejlepší sýr , musela jsem vyzkoušej klasický smažák jako od maminky 🙂

Ingredience

  • uzený sýr od značky Green Vie
  • hraška na obalování
  • cizrnová mouka
  • olej
  • sůl
  • kmín
  • brambory
  • zelenina dle libosti
  • pažitka

Postup

  1. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory. Dáme vařit v osolené vodě a posypeme kmínem.
  2. Sýr rozkrojíme na 4 kousky a začneme obalovat v trojobalu.
  3. Obaluji v cizrnové mouce, pak v hrašce, kterou jsem si připravila místo vajíčka dle návodu na obalu (hraška + voda) a v poslední misce si zase nakombinuji hrašku a cizrnovou mouku.
  4. Sýr není potřeba obalovat dvakrát, tento sýr se neroztéká jako klasický.
  5. Na oleji pak osmažíme z každé strany asi 2 minuty.
  6. Podáváme se zeleninou, případně s vegan tatarkou, ale byla by škoda eliminovat chuť skvělého sýru 🙂
Komentáře