300 g kečupu (nejlépe kombinace obyčejného a ostrého)
220g polohrubé mouky (kombinovala jsem celozrnnou a klasik)
Postup
Smícháme granulát a sójovou omáčku. Zeleninový vývar přivedeme k varu a nalijeme ho na granulát. Promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
V pánvičce rozpálíme olej a orestujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí a nezačne pomalu hnědnout, cca 10minut.
Mezitím si smícháme pepř, česnekový prášek, kmín, kečup a mouku v misce. Poté přidáme cibulku a důkladně promícháme. Vše přidáme do nabobtnalého granulátu. Rukama dobře prohněteme, aby se všechny složky dobře spojily.
Polovinu směsi přendáme do misky a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Oba díly dáme znovu dohromady a dobře promícháme rukama. Důvodem k tomu kroku je, aby sekaná při krájení lépe držela.
Troubu předehřejeme na 180°c.
Vytvarujeme ze směsi velký bochník, který položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Nakonec bochník potřeme vrstvou kečupu. Po 20 minutách vyndáme a opět potřeme kečupem. Pečeme dalších 25 minut.