Špagety z jednoho hrnce

Tento recept jsem vyzkoušela na základě receptu z úžasné stránky Veganotic . Doporučuji na stránku mrknout. Nejenže jsou tak super recepty, ale už jen ty obrázky jídel Vám musí zvednout náladu 🙂 Tak jdeme vařit podle nich, i když jsem si zase trochu recept pozměnila, ale opravdu jen trochu.

Ingredience

  • balíček špaget
  • cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 2 lžíce oregána
  • 10 cherry rajčátek
  • 1/2 hrnku krájených sušených rajčat
  • velká hrst lístků čerstvé bazalky
  • dvě velké hrsti baby špenátu
  • 4 hrnky vody  + kvalitní bujón (nebo domácí vývar)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř a sůl
  • špetka sušeného česneku a chilli

Postup

  1. Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, cherry rajčátka, sušená rajčata i konzervu rajčat. Hrst bazalky můžete nakrájet taky nebo nechat v celku. Navrh špagety přepůlené na menší kusy, zasypeme veškerým kořením a zalijeme vodou/vývarem, přidáme olej a dáme vařit.
  2. Když se vývar vaří, ztlumíme na nejnižší teplotu a za občasného míchání, vaříme 8 minut. Po uplynutém čase přidáme omytý špenát a necháme ho ve vodě zvadnout.
  3. Nakonec už jen dochutíme solí a pepřem, případně ještě chilli, podle vlastních chutí.
Komentáře