Špenátové gnocchi

Špenát 🙂 Když ho miluješ, není co řešit.

Ingredience

  • 4 balení Gnocchi
  • 2 balení mraženého špenátu (nebo čerstvý)
  • 1 balení mraženého vegetariánského trhaného kuřecí Linda McCartney
  • 2 cibule
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • olivový olej
  • light kokosového mléko z plechovky
  • sůl a pepř
  • 1/2 lžičky kari

Postup

  1. Na oleji necháme na kostičky nakrájenou cibuli chvilku osmahnout.
  2. Přidáme trhané kuřecí a promícháme. Postavíme osolenou vodu na gnocchi.
  3. Mražený špenát necháme předem rozmrazit, nebo v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, přidáme kari a zalijeme kokosovým mlékem. Na mírném plameni vaříme cca 10 minut, než se vše prohřeje.
  4. Noky uvařené podle návodu (vaříme ve vodě dokud nevyplavou).
  5. Teď už stačí jen servírovat a mlaskání povoleno 🙂
Komentáře