Špenátové palačinky se sušenými rajčaty

V mém milovaném Poppies, což je jedna z nejlepších restaurací na Kladně, jsem měla špenátovou palačinku se sušenými rajčaty a tak jsem musela recept vyzkoušet i doma.

Věřili byste, že jsem ve 30 letech poprvé dělala palačinky?

V dětství je mamča dělala, ale já je nikdy moc nemusela. Teď zpětně nechápu proč a zařazuji na jídelníček mezi oblíbená jídla 🙂 👍

Dnes si spolu uvaříme slanou variantu, takže pojďme na to 😉

Ingredience

Na palačinky

  • 500 ml sójové neslazeného mléka
  • 150 g hladké celozrnné mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 pytlíčky kypřícího prášku
  • špetka soli

Náplň

  • 600 g špenátu (může být i mražený)
  • 1/2 balíčku uzeného tofu
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1/2 sklenice sušených rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejdříve si uděláme palačinky. Smícháme veškeré suroviny a metličkou si vyšleháme tekutou směs.
  2. Poté rozehřejeme nepřilnavou pánev.
  3. Nalijeme naběračkou těsto na pánev a osmahneme z každé strany cca minutku.
  4. Teď je čas si udělat náplň. Oloupeme a nakrájíme na jemno cibuli.
  5. Hodíme ji na pánev s olejem a osmahneme, dokud není růžová.
  6. Přihodíme omytý a lehce pokrájený špenát a podlijeme trochou vody.
  7. Mezitím si oloupeme česnek a nastrouháme ke špenátu.
  8. Když nám špenát zvadne, přidáme tofu, které rozmačkáme v ruce.
  9. Osolíme, opepříme, přidáme lahůdkové droždí.
  10. Důkladně promícháme a nakonec přidáme rajčata.
  11. Pak už jen nandáme směs po celé ploše palačinky a zarolujeme.

Dokonalý recept vhodný pro jakoukoliv část dne 😉

Komentáře