Špenátový závin

Když jsem byla malá, tak když se máme zeptala, co chceme upéct, vždy jsem odpověděla štrůdl. Ale tak nějak mám stejně nejradši slaná jídla, víc než sladká. Z toho zase vznikl nápad, udělat si štrůdl „naslano“. Určitě vyzkoušejte 🙂

Ingredienc

  • listové těsto
  • 1 balíček uzeného tofu
  • minimálně 250 g čerstvého špenátu (může být i mražený)
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce lahůdkové droždí
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • citrónová/limetková šťáva dle chuti
  • sůl a pepř
  • olej

Postup

  1. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
  2. Mezitím si uzené tofu nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Poté přidáme tofu k cibulce, přihodíme koření a droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit 🙂 , dosolíme a opepříme.
  4. Když se tofu začne trošičku opékat, přidáme špenát a zakápneme citrónovou šťávou.
  5. Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
  6. Rozválíme těsto, pokud jste líní jako já, koupíte těsto, které už je připravené jen rozbalíte 🙂
  7. Naneseme doprostřed rozváleného těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.
Komentáře