Tacos s květákem a cizrnou

Taky máte rádi směs různých chutí? Pak je tento tacos ten pravý pro Vás 🙂 Příprava se zdá být poněkud složitější, ale zdání klame. Tak pojďte na to 😉

Ingredience

  • tortilly (použila jsem malé)
  • 1 plechovka cizrny
  • 6 až 8 větších hlaviček květáku
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 ks ledového salátu
  • 1 ks avokáda
  • 1 lžíce sojanézy
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce tamari
  • 1 lžíce tekutého kouře (můžeme vynechat)
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 2 lžíce gyros koření nebo uzené papriky
  • šťáva z 1/2 kusu limetky
  • 1 lžíce solamylu
  • olivový olej
  • voda
  • česnek (nepoužila jsem)

Postup

  1. Hlavičky květáku rozdělíme na menší kousky. Pokud chcete, dáte na pár minut vařit do vody, aby květák změkl, ale já je hodila rovnou na pánev s olejem a zprudka osmažila. Když je květák na okrajích hnědý, podlijeme deckou vody a necháme pár minut být.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky a k ní omytá nakrájená rajčata na kostičky.
  3. Nakrájíme si salát na nudličky.
  4. Teď je čas rozkrojit avokádo, vydloubnout a předat do mixéru. Osolit a opepřit. Je možné přidat i česnek, ale já ho vynechala. Pak už jen vymačkat šťávu z limetky, kydnout lžíci sojanézy a přidat vodu dle libosti, aby byla zálivka buď krémová, nebo více tekutá. Záleží na Vás.
  5. Vrátíme se ke květáku, zalijeme sójovkou a tekutým kouřem a podlijeme ještě trochou vody, aby se květák hezky obarvil. Zaprášíme solamylem, tím se květák hezky obalí.
  6. V druhé pánvičce rozehřejeme olej a přidáme cizrnu s kořením, promícháme cca 2 minutky, jen aby se cizrna prohřála.
  7. A tím je celé tacos připravené k nandání do tortill.
Komentáře