Těstoviny se „sýrovou“ omáčkou

Je bizarní, dokud jsem se nestala vegankou, tak jsem snad nikdy neměla těstoviny se sýrovou omáčkou… Pak jsem ale jednou ochutnala veganskou verzi a musela jsem zkusit ukuchtit i sama. Kromě barvy a konzistence to ale se sýrem nemá nic společného, ale děsně mi chutná 🙂

Ingredience

na omáčku

  • 4 větší brambory
  • 4 mrkve
  • 3 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • sůl
  • voda

dále budeme potřebovat

  • těstoviny
  • olej
  • brokolice
  • cizrna
  • slunečnicová semínka

Postup

  1. Oloupeme brambory a mrkev. Důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit, klidně až do rozvaření.
  2. Pokud budeme vařit cizrnu, tak si ji připravíme předem podle návodu, nebo využijeme cizrnu z plechovky, ale také důkladně umyjeme cizrnu z nálevu.
  3. Natrháme si brokolici na menší růžičky a poté postavíme vodu na těstoviny. Osolíme ji a přidáme trochu oleje, aby se nám těstoviny poté nelepili.
  4. Brokolici si dáme do cedníku a umístíme nad vodu, kterou máme připravenou na těstoviny. Tak se nám uvaří nad párou.
  5. Mezi tím si scedíme brambory a mrkev, ale POZOR, vodu si ponecháme na tvorbu „sýrové“ omáčky.
  6. Brambory a mrkev posypeme lahůdkovým droždím a sušeným česnekem a tyčovým mixérem začneme pasírovat. Postupně přidáme vodu, která nám zbyla z vaření. Většinou mi stačí hrníček a půl, ale záleží, jak hustou omáčku chceme.
  7. Scedíme těstoviny a smícháme s cizrnou, brokolicí, omáčkou, a nakonec posypeme slunečnicovými semínky.
Komentáře