Tortilly

Ingredience

  • tortilly
  • konzerva fazolí
  • pytlík rýže (nebo 1 hrníček)
  • malá konzerva kukuřice
  • avokádo
  • červená cibule
  • sůl a pepř
  • koření dle libosti (já použila gyros)
  • velká hrst špenátu
  • sojanéza

Postup

  1. Dáme vařit vodu na rýži, kterou osolíme. Až se voda začne vařit, přidáme rýži.
  2. Opláchneme kukuřici a špenát a necháme oschnout.
  3. Oloupeme avokádo a v misce rozmačkáme na kaši. Opepříme a zamícháme.
  4. Oloupeme a nakrájíme najemno cibuli. Tu přendáme na pánev, pokapeme olejem a necháme ji na plameni zesklovatět.
  5. K cibuli přidáme opláchnuté fazole, podlijeme trochou vody, zasypeme kořením a vařečkou je trochu rozmačkáme, aby se nám z fazolí také vytvořila kaše.
  6. Připravíme si tortillu, kterou pomažeme sojanézou, na kterou vyskládáme špenát. Na špenát nandáme kukuřici.
  7. Až se nám prohřejí fazole, položíme je na kukuřici, na které zase nandáme avokádovou směs a nakonec přidáme uvařenou rýži.
  8. Než začneme tortillu rolovat, rozpálíme si čistou pánev, na kterou pak opečeme zarolovanou tortillu.
  9. Nakonec už jen toritullu překrojíme a můžeme hodovat.

Množství jednotlivých složek musím ještě vychytat, protože mám velké oči a vždy toho do tortilly dám tolik, že se blbě roluje.

Komentáře