Vydatný zeleninový vývar s cizrnou

Zeleninový vývar je můj oblíbený a má jednu výhodu, je extrémně rychlý, tedy pokud máte doma zásobu vývaru v ledničce. Případně ho lehce ošidit jen vodou s bujónem, když není moc času a hlad veliký.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 mrkve
  • 1-2 petržele
  • kousek celeru
  • kousek pórku
  • 3-4 stroužky česneku
  • domácí nebo kupovaný vývar
  • sůl a pepř
  • petrželka
  • písmenka do polévky
  • konzerva cizrny

Postup

  1. Buď si nakrájíme všechnu zeleninu nadrobno, nebo v rychlejším případě co lze nastrouháme, zbytek nakrájíme. Cibulku hodíme do hrnce, zalijeme olejem a necháme osmahnout. Poté přidáme veškerou zeleninu, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, protlačíme česnek.
  2. Když se zelenina vaří, otevřeme konzervu s cizrnou, omyjeme ji a tak po 15 minutách hodíme do polévky společně s písmenky.
  3. Poté necháme vařit ještě tak 10-15 minut, dle velikosti zeleniny.

Tip: Nakonec můžeme posypat sušeným chilli.

Komentáře