Zapečené brambory s kešu smetanou

Ingredience

  • 150 g kešu (namočené přes noc)
  • 1,2 kg brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 25 g lahůdkového droždí
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • 500 ml vody

Postup

  1. Omyjeme brambory ve slupce a dáme je vařit v osolené vodě na cca 20 minut, aby nám změkly, ale ještě nebyly uvařené.
  2. Pokud jsme zapomněli kešu namočit přes noc, dáme je do misky a zalijeme vroucí vodou z konvice a necháme 20 minut odstát.
  3. Až jsou brambory předvařené, slijeme je a necháme chvíli vychladnout.
  4. Mezi tím si připravíme kešu smetanu tak, že dáme kešu do mixéru, přidáme lahůdkové droždí, česnek, sůl, pepř a vodu. Rozmixujeme dohladka.
  5. Nakrájíme brambory na tenké plátky a vrstvíme do pečící formy.
  6. Vyskládáme na dno, posypeme rozmarýnem a zalijeme trochou smetany. Druhá vrstva brambor, opět rozmarýn, zalijeme. A vrstvíme, dokud máme co 🙂 Záleží, jakou formu použijete 🙂
  7. Pak šoupneme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C asi 20 minut.
  8. Nakonec stačí opepřit a vychutnávat dokonalou chuť 😉
Komentáře