Zelňačka

Jsou dny, kdy člověk není fit, a v těchto dnech šahám po rychlých polívkách 🙂

Ingredience

  • kysané zelí
  • 6 brambor
  • lžíce sladké papriky
  • bílá cibule
  • bobkový list
  • nové koření
  • voda nebo vývar
  • lžíce kokosového mléka nebo jiné rostlinné smetany
  • uzené tofu (nebo sojový párek, či tempeh)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Oloupeme si brambory a cibuli. Nakrajíme oboje na kostičky.
  2. Dozlatova osmažíme cibuli, potom ji zasypeme sladkou paprikou, přidáme pokrájené brambory, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
  3. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Potom přidáme pokrájené kyselé zelí a uzené tofu (nebo sójový párek či tempeh), zjemníme rostlinným mlékem, nebo smetanou, dochutíme, ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
  4. Můžeme vyndat bobkový list a nového koření, nebo ho tam nechat a lovit až na talíři 🙂
Komentáře