Boloňské špagety

Ingredience

  • 1 balíček sojóvého granulátu
  • 2 ks cibule
  • stroužky česneku dle vlastní chutě
  • 1 až 2 sklenice kečupu
  • 1 ks bujónu
  • 1 lžíce tamari
  • 2 lžíce bazalky
  • sůl a pepř
  • špagety
  • dýňové semínka
  • rostlinný olej

Postup

  1. V první řadě je potřeba si uvařit granulát předem.
  2. Postavíme vodu, přidáme bujón, tamari a přisypeme granulát.
  3. Připravíme si cibuli na kostičky.
  4. Až bude granulát hotov, scedíme a dáme stranou.
  5. Postavíme vodu s olejem na špagety.
  6. Ve větší pánvičce rozpálíme olej a cibuli necháme zesklovatět.
  7. Poté přidáme granulát a necháme chvilku opékat, tak minutku až dvě.
  8. Přidáme kečup, prolisujeme česnek, sůl a pepř a bazalku (nebo oregáno či majoránku).
  9. Pokud chceme omáčku více řidčí, přidáme ještě trochu vodu.
  10. Uvaříme špagety, scedíme a podáváme s posypanými semínkami.
Komentáře