Čočku mám ráda a nesmí u mě chybět na jídelníčku alespoň jednou v týdnu. Použila jsem cuketu z vlastní zahrádky a oživila chutí kukuřice a oříšků, respektive pistáciemi.
Ingredience
1 konzerva čočky
1 malá konzerva kukuřice
1 ks cukety
1 ks mrkve
1 ks cibule
2 stroužky česneku
200 g pistáciích (neloupaných)
5 lístků bazalky
sůl a pepř
olivový olej
Postup
Oloupeme česnek, cibuli a mrkev. Cuketu omyjeme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a hodíme na pánev (nejlépe wok). Zalijeme olejem a smažíme na malém plameni.
Nakrájíme cuketu na kolečka. Pokud je cuketa větší, tak na půl kolečka. Osolíme a necháme chvilku vypotit.
Když nám cibulka zesklovatí, přihodíme cuketu, aby nám změkla, pokud ji chcete více grilovanou, nechte ji potit delší dobu.
Teď si nakrájíme mrkev a začneme loupat pistácie.
Cca po 10 až 15 minutách, přidáme mrkev a prolisujeme česnek.
Poté si scedíme čočku a kukuřici z konzerv, opláchneme a přidáme do pánve.
Nakonec nasekáme bazalku a společně s oříšky zamícháme.