Pro výrobu karamelu rozmixujeme datle, mandlové mléko a arašídové máslo, dokud nebude směs hladká.
Dále přidáme slané arašídy a zamícháme lžící.
Pro výrobu nugátu smícháme kokosovou mouku, sirup a arašídové máslo v malé misce.
Do malé misky vložíme pečící papír a rozprostřeme karamelovou směs, poté nugátovou směs.
Dáme do mrazáku, minimálně na 2 hodiny.
Vyndáme z mrazáku a vyklopíme na prkénko.
Rozřízneme na několik tyčinek.
Připravíme si vodní lázeň (velký hrnec s vodou), nad něj si vložíme menší hrnec, kde rozpustíme čokoládu. Já přidala i trochu mléka, aby čokoláda byla jemnější a lépe se mi tyčinky v čokoládě obalovaly.
Nakonec necháme ztuhnout. Pokud chceme ochutnat co nejdříve, zase šoupneme do mrazáku. 🙂