Fazolový Stroganoff

Když nevařím pro sebe a přítele, mohu uvařit jídlo s žampióny 😀 Na omáčky sice moc nejsem, ale tahle mě moc lákala a neměla chybu. Jak jste na tom s omáčkami a žampióny vy?

Recept je od Petra Klímy z kuchařky Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny. Kuchařku určitě doporučuji, je plná zajímavých receptů <3

Ingredience

  • 1 konzerva fazolí
  • 2 menší cibule
  • 1 menší konzerva rajčatového protlaku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 5 žampiónů
  • 150 g kyselých okurek
  • 2 malé cukety
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 větší plechovka kokosového oleje nebo 200 ml rýžové smetany
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Buď můžeme namočit fazole přes noc a předem vařit cca 45 minut nebo použít již uvařené z plechovky.
  2. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, poté přidáme protlak, hořčici a ještě chvíli restujeme.
  3. Vmícháme uzenou papriku a zalijeme 800 ml vody.
  4. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a kyselé okurky, osolíme a vaříme cca 10 minut.
  5. Extra na pánvičce osmahneme do zlatova nakrájenou cuketu na kostičky.
  6. Nyní necháme pomalu vařit, než se voda pomalu vyvaří.
  7. Přidáme fazole a přes sítko prosypeme kukuřičný škrob (nebo solamyl).
  8. Nakonec vmícháme smetanu nebo kokosové mléko, dosolíme a dopepříme a podáváme s osmaženou cuketou.
Komentáře