Jednoduché rizoto

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnečku rýže
  • 1/2 balíčku Linda McCartney Vegetariánské trhané kuřecí mražené (nebo jiné sójové kousky)
  • 2 ks mrkve (nebo 1 sklenice naložené mrkve)
  • 1 konzerva hrášku
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce tamari
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • lahůdkové droždí

Postup

  1. Dáme vařit rýži.
  2. Mezi tím si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky.
  3. Hodíme do většího hrnce, zalijeme olejem a necháme cibuli zesklovatět.
  4. Přihodíme „trhané kuřecí“ a pokud máme čerstvou mrkev, tak i tu oloupanou a nakrájenou na malé kostičky. (Pokud použijeme naloženou, stačí až na závěr.)
  5. Podlijeme trochou vody a necháme chvilku, cca 10 minut, smažit. Mrkev změkne a sójové kousky nám rozmrznou.
  6. Zaprášíme paprikou a přidáme tamari. Já už nesolím, tamari je na mě slané dost, ale kdo solí více, tak ještě dosolíme a opepříme.
  7. Přidáme hrášek a kukuřici, důkladně promícháme a necháme dalších 5 minut vařit.
  8. Pokud jsme neodhadli vodu na rýži, jako se mi to občas stává, tak scedíme rýži, jinak ji přidáme k zelenině a znovu důkladně promícháme.
  9. Podáváme posypané lahůdkovým droždím s kyselou okurkou 🙂
Komentáře